Aandacht voor veilig en gezond werken tijdens Afbouw Vakdagen

GORINCHEM – Tijdens de eerste editie van Afbouw Vakdagen op 8 en 9 november 2023 in Evenementenhal Gorinchem is er aandacht voor veilig en gezond werken door middel van een kennissessie, een pubquiz en speeddate sessies. De beursorganisatie heeft hiervoor de handen ineengeslagen met Volandis, het kennis- en adviescentrum voor werkgevers en werknemers in de (Af)Bouw & Infra als het aankomt op veilig werken, plezier houden en vooruit kijken.

“Als je werkt in de afbouw hecht je waarde aan het eindresultaat. Je kunt nog zo’n mooi project neerzetten, zonder afbouw wordt het niks. Maar hetzelfde geldt voor jou. Met zorg en aandacht voor jouw duurzame inzetbaarheid wordt de kans dat jij gezond en met plezier je pensioen haalt een stuk groter”, aldus Volandis.

Irma de Hoon, Business Unit Director Bouw bij beursorganisator Easyfairs vult aan: “We willen als organisatie een vliegwiel zijn voor persoonlijke en maatschappelijk wenselijke ontwikkelingen. We richten ons op het optimaal ondersteunen van werknemers en werkgevers bij hun invulling van duurzame inzetbaarheid. Afbouw Vakdagen daagt jou als afbouwprofessional uit hier zelf mee aan de slag te gaan.

Op de eerste beursdag (woensdag 8 november) is er van 14.30 tot 15.30 uur een kennissessie over preventiezorg, PAGO & RI&E. De Duurzame Inzetbaarheidsanalyse is een adviesgesprek gecombineerd met het welbelkende PAGO. Zo wordt niet alleen de fysieke inzetbaarheid gecheckt, maar wordt samen met een adviseur gekeken hoe jij tot aan je pensioen plezier houdt in je werk. Vanaf 1 juni heeft Volandis in samenwerking met de preventiearbodiensten in de Bouw & Infra en Afbouw het preventiezorgportaal voor de uitvoering van de preventiezorg van werknemers gelanceerd. Dit online portaal is te vergelijken met een elektronisch patiëntendossier, maar dan voor gezonde vakmensen. Zo hebben werknemers de rest van hun carrière inzicht in hun gezondheid en ontwikkeling in relatie tot hun werk.

Pubquiz en speeddaten voor ondernemers

Op de tweede beursdag (donderdag 9 november) wordt van 18.30 tot 19.30 uur een pubquiz gehouden met als onderwerp: veiligheid. Iedereen kan hieraan deelnemen, waarbij ook aandacht wordt besteed aan verschillende toolboxen waardoor je nog veiliger kan werken. Ook zijn er op Afbouw Vakdagen speeddate sessies voor ondernemers. Ondernemers in de afbouwbranche worden geconfronteerd met tal van uitdagingen: van technische vraagstukken tot juridische kwesties en arbeid gerelateerde problemen. De Hoon: “Heb jij een vraag over één van deze onderwerpen en kun je wel wat hulp gebruiken? Wij bieden je de kans om direct in contact te komen met gerenommeerde bedrijven die jou kunnen bijstaan in het vinden van oplossingen en het bieden van waardevol advies. Denk aan organisaties als Volandis, ondernemersvereniging NOA, Technisch Bureau Afbouw, Wuthrich Verzekeringsdienst en Afbouwkeur.”

Afbouw Vakdagen 2023

Easyfairs lanceert in samenwerking met de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) een nieuw hands-on b2b event, specifiek voor de mannen en vrouwen in de afbouwsector: Afbouw Vakdagen. Op woensdag 8 en donderdag 9 november is het vakevent te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Op Afbouw Vakdagen ontmoeten bezoekers hier de complete afbouwbranche en kunnen de nieuwste oplossingen ontdekt worden. Voor meer informatie en gratis ticketregistratie: www.afbouwvakdagen.nl.

Deel dit bericht