Alles over Natuursteen in afbouwprojecten

Er zijn een hoop verschillende materialen die je in een afbouwproject toe kunt passen, maar natuursteen is niet altijd het eerste waar aan gedacht wordt. Tijdens Afbouw Vakdagen op 8 & 9 november in Evenementenhal Gorinchem leer je meer over deze natuurlijke grondstof op het Natuursteen Paviljoen. Hier zal de hoofdsector Natuursteen van NOA je meenemen in de mooiste technieken en toepassingen.

Lisa Schouten, financieel manager bij Grillo Natuursteen en lid van het hoofdbestuur Natuursteen van NOA, is organisator van het Natuursteen Paviljoen tijdens Afbouw Vakdagen. “Ondanks dat natuursteen een prachtig (natuur)product is, is de sector relatief klein in de totale afbouwbranche. Tijdens Afbouw Vakdagen willen we laten zien hoe mooi, duurzaam en echt dit product is. De naam natuursteen zegt het al: het is natuurlijk en daarom geen namaak. Alle eindproducten zijn uniek, niemand heeft dezelfde vensterbank, keukenblad of achterwand. Dat maakt het zo speciaal.”

Op het Natuursteen Paviljoen wordt niet alleen aandacht geschonken aan het product, maar ook aan de mensen die de grondstof tot het eindproduct bewerken. Schouten: “We laten graag zien hoe bijzonder het is om in deze sector te werken. Er is een praktijkgerichte opleiding Natuursteenbewerker waar je een landelijk erkend diploma kunt halen. We komen graag in contact met professionals binnen (of buiten) de afbouw die interesse hebben om dit mooie vak te leren. Bijvoorbeeld door een Werken en leren traject te volgen, wat door ROC Midden Nederland aangeboden wordt.”
Het hoofdbestuur Natuursteen van NOA verenigt, verbindt en ondersteunt ondernemers binnen de natuursteensector. Jaarlijks worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd en actief informatie uitgewisseld. 

Afbouw Vakdagen 2023
Easyfairs lanceert in samenwerking met de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) een nieuw hands-on b2b event, specifiek voor de mannen en vrouwen in de afbouwsector: Afbouw Vakdagen. Op woensdag 8 en donderdag 9 november is het vakevent te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Op Afbouw Vakdagen ontmoeten bezoekers hier de complete afbouwbranche en kunnen de nieuwste oplossingen ontdekt worden. Voor meer informatie en gratis ticketregistratie: www.afbouwvakdagen.nl.

Nog niet geregistreerd?

Deel dit bericht