Easyfairs en NOA bundelen opnieuw krachten voor Afbouw Vakdagen 2025

Succesvolle eerste editie zorgt voor vertrouwen en verlenging van samenwerking

GORINCHEM – Na een succesvolle eerste editie geven NOA, de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven, en beursorganisatie Easyfairs in 2025 een vervolg aan Afbouw Vakdagen. Beide partijen waren zeer tevreden over de totstandkoming van de eerste editie in november 2023, waardoor een hernieuwde samenwerking voor de tweede editie van dit tweejaarlijkse event een logisch gevolg was. Afbouw Vakdagen 2025 vindt plaats op 29 en 30 oktober in Evenementenhal Gorinchem.  

Business Unit Director van Easyfairs, Irma de Hoon, blikt met een goed gevoel terug op de eerste editie: ”De eerste editie heeft ons in positieve zin verrast. Met 99 exposanten en meer dan 3100 bezoekers was de interesse in de markt voor een dergelijk evenement enorm. Door de positieve reacties en de interesse van nieuwe partijen, die graag bij een volgende editie willen deelnemen, weten we dat de potentie van Afbouw Vakdagen groot is. Naast de goede samenwerking met NOA met de hoofdsectoren stukadoren & afbouw, vloeren & terrazzo, natuursteen en plafond & wandmontage, zullen we bij de komende editie nog meer segmenten toevoegen die de interesse van bezoekers wekken, zoals schilderwerk, tegelzetten, timmerwerk en een uitbreiding op tooling. Zo wordt de tweede editie van Afbouw Vakdagen nog toegankelijker.’’    

Ook vanuit NOA klinkt een positief geluid over de afgelopen editie, ondanks aanvankelijke twijfels, meldt Ester Litjes, Sectormanager Natuursteen & Grootbedrijven: ”De eerste editie was een succesvolle start, iets wat ik niet had verwacht maar we toch hebben gekregen. Er was namelijk in eerste instantie wat weerstand vanuit de sector, omdat een overkoepelend afbouw event niet als meerwaarde werd gezien. Gelukkig bleek de beurs zeer succesvol en heeft het een mooie samenhang gebracht. Ik vond de sfeer echt fantastisch. We hebben hierdoor NOA goed op de kaart gezet. Dat is ook belangrijk geweest. ”Sectormanager Plafond & Wandmontage en Vloeren & Terrazzo Bob Buijs bevestigt dit: ”De opkomst was echt boven verwachting! Deze eerste editie stond er ook heel professioneel bij. Daar hebben we veel complimenten over gekregen.”  

Bij de tweede editie wordt rekening gehouden met de gegeven feedback van NOA-leden: “We hebben veel enthousiasme gemerkt onder onze leden,” aldus Litjes. “Er waren veel positieve geluiden over de goede locatie van de beurs, de aangename sfeer en de professionele aanpak.” Ook wordt er aandacht besteed aan kritiekpunten, vertelt Buijs: ”Natuurlijk zijn er dingen die wij beter kunnen doen en daar gaan we dan ook ons best voor doen. Het is positief dat alle zaken bespreekbaar zijn en dat de exposanten daarin worden gehoord.”  

Over de invulling van de tweede editie wordt al druk gesproken. Een aantal zaken staat al vast: “Het is de bedoeling dat meerdere sectoren zich gaan aansluiten en dat we meer nadruk leggen op de schilders en tegelzetters, zodat alle sectoren gelijkwaardig vertegenwoordigd zijn. Hierbij spelen ook de sectormanagers van de hoofdsectoren van NOA een belangrijke rol bij het communiceren met hun achterban. “Verwacht meer deelnemers en een sterk praktijkgericht programma waarin vakmanschap wordt gepromoot,” aldus Ester. Volgens Jolanda Reede, medewerker projecten, marketing & communicatie, ligt er ook een belangrijke taak in het aantrekken van studenten: “Tijdens de eerste editie misten we studenten op de beursvloer. Zij moeten er volgend jaar echt bij zijn!

Buijs sluit af met een mooie boodschap en een vooruitblik op Afbouw Vakdagen 2025: “We hopen dat de industrie de uitdaging van verduurzaming aangaat met prachtige innovaties. Onze leden willen we hierin aanmoedigen. Daarom zal in 2025 wederom een Afbouw Innovatieprijs uitgereikt worden voor de innovatiefste afbouwoplossing, zodat een winnende innovatie – zoals die van Würth en Bremat in 2023 – weer extra aandacht krijgt. Afbouw Vakdagen is gericht op het vinden van samenwerking, zowel binnen de sectoren van NOA zelf als met aangrenzende sectoren die nu bij het proces betrokken zijn. Daarom vinden we het juist zo interessant dat deelnemende partijen onderling samenwerking gaan zoeken, om de uitdaging van verduurzaming aan te gaan en met succes uit te voeren.”  

Afbouw Vakdagen is het enige (tweejaarlijkse) event voor de complete Nederlandse afbouwbranche. De tweede editie vindt plaats op 29 & 30 oktober 2025 in Evenementenhal Gorinchem.

Deel dit bericht