Gereedschap krijgt nieuw leven op Afbouw Vakdagen

GORINCHEM – Tijdens Afbouw Vakdagen krijgen afbouwbedrijven, aannemers en andere professionals de kans om hun gereedschap te doneren aan een goed doel. Op 8 en 9 november zamelt Stichting Tools To Work (gebruikt) gereedschap in van bezoekers en exposanten. Deze non-profit organisatie reviseert de aangeleverde gereedschappen en helpt hiermee jongvolwassenen in Afrika een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Stichting Tools To Work zet zich in voor mensen in zowel Nederland als Afrika. Charles Ruys, voorzitter Tools To Work: “In Nederland biedt Tools To Work kansen aan mensen actief deel te nemen aan de samenleving. Vrijwilligers, deelnemers aan sociaal activeringstrajecten, dagbesteders en nieuwkomers doen waardevolle ervaring op in de werkplaats, waar ze onder deskundige begeleiding worden geholpen hun weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt.” In Afrika, met name Oeganda, Kenia en Sierra Leone , stimuleert Tools To Work jongvolwassenen om praktische vaardigheden te leren. “Hiermee kunnen ze een inkomen genereren en een zelfstandig bestaan opbouwen voor zichzelf en hun familie. In Afrika moet je als werknemer voor je eigen gereedschap zorgen. Daarom levert Tools To Work gereviseerde gereedschappen en machines aan beroepsopleidingen en startende ondernemers.”

Verschillende projecten van Tools to Work in Afrika, waarbij het gereviseerde gereedschap ingezet wordt.

Inzameling op het event
Tijdens Afbouw Vakdagen is Tools To Work aanwezig om de inzameling van gereedschap tijdens het event mogelijk te maken. Bezoekers en exposanten kunnen op beide eventdagen van 13:00 – 21:00 uur gereedschappen meenemen die ze willen doneren aan Tools To Work. Dat kan klein handgereedschap, maar ook elektrisch gereedschap zijn. Charles Ruys benadrukt: ‘’Stichting Tools To Work brengt met oud gereedschap nieuw leven in Afrika. Elke bijdrage is welkom!’’

Ter financiering van de containervrachten naar de beroepsopleidingen in Afrika, wordt per ingeleverd product een vergoeding gevraagd. Beursorganisator Easyfairs draagt een steentje bij door de kosten voor transport van ingeleverde gereedschappen tijdens Afbouw Vakdagen voor haar rekening te nemen. 

Meer informatie over de inzameling is te vinden op www.afbouwvakdagen.nl/tools-to-work.

Nog niet geregistreerd?

Deel dit bericht