Nieuw kantoor voor Rockfon
Rockfon

Nieuw kantoor Rockfon

Het nieuwe kantoor van Rockfon in Roermond is in gebruik genomen. Het proces begon begin 2021 toen Judith Muijtjens van Wonderful day design gevraagd werd om het ontwerp voor een nieuwe kantooromgeving te maken.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een ontwerp gebaseerd op co-creatie
Het proces begon met verschillende sessies tussen de interieurarchitect en de medewerkers. Iedere afdeling van Rockfon was vertegenwoordigd en samen werd gesproken over het verhaal van de organisatie. De behoeftes die de verschillende afdelingen hebben in hun dagelijkse werk, maar ook de individuele wensen van collega’s. Deze zijn samen gebracht in het ontwerp en hebben geleid tot een frisse werkomgeving waarin iedere medewerker zijn plek kan vinden en zich thuis kan voelen. Om op een goede en gezonde manier het dagelijks werk te kunnen doen.

Akoestisch uitmuntend
Aan de basis van alles wat Rockfon doet staat akoestiek en daarmee het welbevinden van mensen in ruimtes: “Creating a world that sounds good to everyone”. Het kan dan ook niet anders dan dat akoestiek één van de hoofdthema’s in het ontwerp is. Al in een vroeg stadium werd akoestisch adviesbureau Level Acoustics gevraagd mee te denken.

Een interieur dat er zo goed uit ziet als dat het klinkt
Het moderne kantoor is door de manier waarop we werken de afgelopen tijd drastisch veranderd. Mensen hebben een plek nodig waar ze zich fijn voelen en waar ze zich kunnen focussen zonder afleiding.

Het kantoorontwerp van vandaag wordt geïnspireerd door natuurlijke elementen en heeft de gezondheid van zijn gebruikers als basis. Flexibele werkplekken, zones om samen te werken en plekken waar je je terug kunt trekken om gefocust te zijn. Al deze werkplekconcepten zijn verwerkt.

Daarbij is gebruik gemaakt van de akoestische designoplossingen die Rockfon in september 2022 op de markt heeft gebracht. Deze plafond- & wandpanelen brengen esthetiek en akoestiek samen in prachtige oplossingen.

Walk the walk
Na een traject van twee jaar is vandaag uiteindelijk de sleutel teruggegeven aan het personeel en kunnen de medewerkers van Rockfon zelf de kracht ervaren van de oplossingen die ze samen iedere dag in de markt zetten. Zo is er naast “Talk the talk” ook sprake van “Walk the walk”.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht