Renovatie Rockfon Wijnegem
Rockfon

Renovatie Rockfon Wijnegem

Rockfon renoveert kantoor in België met oog op duurzaamheid en welzijn

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Na een grondige renovatie zijn het Belgische kantoor en de fabriek van Rockfon in Wijnegem in oktober 2022 klaar voor gebruik. Voor de start van het project werd de keuze gemaakt om het oude kantoor volledig te renoveren voor een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek.

Het kantoor en de fabriek in Wijnegem bieden sinds 1966 onderdak aan inmiddels 180 medewerkers. Na de volledige renovatie is het kantoor nu een state-of-the-art faciliteit, dankzij de innovatieve oplossingen van de ROCKWOOL Group voor zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. In de hele kantoorruimte zijn zeer innovatieve akoestische oplossingen toegepast. Bovendien wordt door het gebruik van ROCKWOOL isolatie het energieverbruik met meer dan 76% vermindert. Afgelopen vrijdag werd het nieuwe kantoor geopend door Vlaams minister-president Jan Jambon en Odd Sinding, ambassadeur van Denemarken, samen met Parik Chopra, Managing Director van Rockfon Europa en Azië.

Oudere gebouwen kunnen om verschillende redenen een uitdaging zijn, zowel voor de bewoners als voor het milieu. Het kantoor van Rockfon in Wijnegem was geen uitzondering. Het verouderde pand was niet meer geschikt voor een moderne kantoorruimte en het energieverbruik was te hoog. Om de impact op het milieu te minimaliseren, besloot Rockfon om te renoveren in plaats van een nieuw kantoor te bouwen. Deze beslissing is perfect in lijn met het doel van de ROCKWOOL Group om het totale energieverbruik in kantoren wereldwijd tegen 2030 met 75% te verminderen.

Lees het gehele artikel via de website URL

Contactinformatie

Stuur ons een bericht